2010. június 16., szerda

Sonkás kifli


Tésztához:
500 g liszt
100 ml tej
1 tk cukor
30 g élesztő
2 tojás (+1 a kenéshez)
5 ek olaj
2 ek olvasztott vaj

Töltelékhez:
250 g főtt sonka
200 g trappista vagy edami sajt
100 g ecetes uborka
3 ek tejföl
1 tk mustár

bors

Díszítéshez:
szezámmag
köménymag

Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk,a közepébe mélyedést készítünk.A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot,majd a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a tojásokat,sót,egy kis langyos vizet, az olajat és az olvasztott vajat.A tésztát hólyagosra dagasztjuk.Letakarva meleg helyre téve a duplájára kelesztjük.Közben elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott uborkát a ledarált sonkához adjuk,hozzákeverjük a reszelt sajtot,a tejfölt,a mustárt és sóval,borssal ízesítjük.
A tésztát lisztezett felületen lazán átgyúrjuk, két cipót formálunk belőle. A cipókat 30 cm átmérőjű körökre,vékonyra nyújtjuk. Átlósan 12 cikkelyre vágjuk. A cikkek külső harmadára halmozzuk a tölteléket (mindenhová egyenlő mennyiséget) és a korong közepe felé haladva szorosan,kifliszerűen feltekerjük.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a sonkás kifliket, egymástól jó távolságra,mert növekedni fognak.
Konyharuhával letakarjuk és ismét kétszeresére kelesztjük.Tojássárgájával megkenjük a kifliket, az egyik tepsiben lévőket szezámmaggal,a másikban lévőket köménymaggal szórjuk meg.200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 25 perc/tepsi).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails