2010. június 23., szerda

Fagyi kisokos


Tejfagyi

1/2 l tej (vagy lehet fele tejszín is)
1 vaniliarúd kikapart belseje
4 tojás sárgája
150-200 g cukor

A tejet a vaniliával felmelegíteni. A tojást a cukorral vízgöz felett (nagyon fontos, hogy a víznek nem szabad forrnia!!) habosra keverni, majd kisebb részletekben, apránként hozzá adni a tejet és addig keverni, míg sürü masszává nem áll. Hidegvízbe állítani az edényt és kihüteni. Mehet a mályhütöbe, illetve lehet ízesíteni.


Fagyi-parfé

4 tojás sárgája
125 g cukor
1 vaniliarúd kikapart belseje
250 g tejszín - kemény habbá verve

A tojást a cukorral vízgöz felett (a víznek nem szabad forrnia!!) krémesre keverni, verni. Hozzáadni a vanilia kikapart belsejét. Hideg vízbe állítva teljesen kihüteni. Hozzákeverni a kemény tejszínt. Közben egy tetszüleges formát benedvesíteni, ráncmentesen kibélelni folpack-al és a krémet ebbe önteni. Mélyhütöben hüteni.


Gyümölcsös fagylaltok

400 g gyümölcs (tetszés szerint)
150 g cukor
1 citrom leve
1 tojás fehérje, 1 ek. cukorral kemény habbá verni
200 g tejszín félkeményre verve

A gyümölcsöt pépesíteni, majd szitán átpaszírozni, hozzáadni a cukrot és a citromlevet. 1 órát állni hagyni. Az idö letelte után hozzákeverni a felvert tojáshabot, majd a felvert tejszínt is. Mélyhütöben hüteni, esteleg többször átkeverni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails