2010. június 16., szerda

Keksztekerecs


Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
3 ek kakaópor
rum vagy rum aroma
5 dkg olvasztott margarin
tej

Krémhez:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
(a zöld töltelékhez mandulaaroma)

Elkészítés:
A kekszet,porcukrot,kakaóport,rumot,és olvasztott vajat összemorzsoljuk annyi tejet adunk hozzá,hogy formázható masszát kapjunk.
A masszát pár percet hagyjuk pihenni,hogy a kekszreszelék meg tudjon dagadni.
Ha ezt követően szükségesnek látjuk,további tej hozzáadásával javíthatunk a massza állagán.

Krém:
Margarint a porcukorral jó habosra kikeverjük.

A nyújtást kókuszreszelékkel megszórt sütőpapíron végezzük.Nyújtsuk ki a masszát kb. fél cm vastagságú téglalap alakra.A masszára kenjük rá a krémet,majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel a tekercset.Majd alufóliába tekerjük,és pár órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails