2010. június 17., csütörtök

Puncsos kocka


Hozzávalók:

A tésztához:
45 dkg liszt
1 cs puncsízű pudingpor
20 dkg Ráma
20 dkg cukor
2 tojássárgája
1 cs. sütőpor
1-1,5 dl tej

A krémhez:
2,5-3 dl tej
10 dkg margarin
10 dkg cukor
rum vagy rumaroma (ízlés szerint)
3 ek. baracklekvár
3 ek. kakaópor

Tetejére:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
10 dkg csokoládé

A lisztet elkeverem a pudingporral, a cukorral és a sütőporral. Elmorzsolom benne a margarint, végül összegyúrom a tojássárgájával és annyi tejjel, hogy linzertésztához hasonló állagú legyen. 3 részre osztom, mindegyiket kinyújtom (kb. 30x35 cm-es) sütőpapíron és egyenként 180 °C-os sütőben kb. 10 perc alatt megsütöm. Ha kihűltek, az egyik lapot összetöröm, a másik kettőt szép egyenesre körbevágom és a széleket is összetördelem, majd megforrósított tejjel leöntöm. A krémhez való margarint kikeverem a cukorral, hozzákeverem a kakaóport, a baracklekvárt és a rumot vagy rumaromát, végül a tejes tésztamorzsát. Ezt a krémet töltöm a két lap közé.

A tojásfehérjét felverem, közben a cukrot is beleverem, majd gőz fölött néhány perc alatt kemény habot készítek belőle. A csokit a mikróban felolvasztom és beleforgatom a hab negyedébe. A fehér habot szétkenem a süti tetején, majd a csokis habot rácsorgatom és egy kiskanállal márványosra kavarom.

Másnapra lesz igazán jó, mert addigra megpuhul a tészta.

Megjegyzés: nagyon finom sütemény, de jól válasszuk meg a rumaromát, ha azzal készítjük, mert többféle is kapható, és egyik rosszabb, mint a másik. (Se a Lidl-ben kapható színtelen, pici üveges, se a mostanában kis csavaros műanyagban lévő aroma nem finom.)!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails