2010. június 24., csütörtök

Édes-savanyú falatok


Hozzávalók:
4 személyre

80 dkg sertéscomb
2 tojás
3 ek. kukoricaliszt
2 ek. szójaszósz
1 1/2 dl olaj
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
1/2 zöldpaprika
1/2 paradicsompaprika
20 dkg ananász
8 kanálnyi ananászkonzervlé
Mártás:
8 ek. cukor
4 teáskanál szójaszósz
4 ek. ketchup

3 teáskanál worcester-szósz
4 teáskanál burgonyaliszt

Elkészítés:
A húst egy tálba felkockázzuk, a szójaszószt ráöntjük, és így pácolódni hagyjuk kb. 30 percig. Eközben felverjük a tojásokat, majd a fél óra leteltével a húsra öntjük. A húskockákra szórjuk a kukoricalisztet, majd a felforrósított olajban 1 percig sütjük. Ezután tányérra tesszük őket úgy, hogy ne ragadjanak össze. Elkészítjük a mártást: a burgonylisztet beleszórjuk a vízzel felhigított ananászlébe, majd beleöntjük a borecetet, és hozzáadjuk a cukrot, a szójaszószt, a ketcupot és a worcester-szószt, végül megsózzuk. Az egészet alaposan összekeverjük. Ezután forró olajban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és a paprikát, majd hozzáadjuk a konzerv ananászt is. Erre öntjük rá a mártást, az egészet felforraljuk. A húst újból forró olajba tesszük, és rövid idő alatt ropogósra sütjük. Tányérokra tesszük, leöntjük a mártással, és már fogyaszthatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails