2010. június 23., szerda

Joghurtos málnafagylalt mandulás szelettel


Gyors édesség fagylaltkedvelőknek. Málnakedvelőknek különösen ajánlom! Ugyanis nagyon finom :)

Hozzávalók:
1 doboz fagyasztott málna
1 nagy doboz joghurt (450 gr)
1 tubus sűrített tej (175 gr)

Elkészítés:
A hozzávalókat összeturmixoljuk. Ha fagyasztott málnából készítjük, akkor nem érdemes kiolvasztani, legalább jó hideg lesz a massza. Fagylaltgépben gyorsan elkészül, mivel jó hidegen önthetjük így a gépbe. Ha friss málnából készítjük, akkor a fagylaltgépbe töltés előtt hűtsük le alaposan.
Akinek nincs fagylaltgépe, az fagyassza meg a mélyhűtőben, közben vegye ki néhányszor és turmixolja össze a fagyott masszát.
Vagy egyszerűen egye meg málnakrémként :)

Ostya helyett készült hozzá egy kis mandulás sütemény, angolul mandulás ujjacskák a neve.

Hozzávalók:
125 gr vaj
125 gr finomliszt
50 gr barnacukor (Muscovado)
50 gr szeletelt mandula

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Sütőpapírral kibélelünk egy kis tepsit (18x28 cm).
2. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, gyönyörű sötétbarna lesz a cukortól. Hozzágyúrjuk a lisztet és a mandulát, puha, ragacsos tészta lesz az eredmény.
(Nagyon finom a nyers tészta is - ugyanis lenyalogattam az ujjaimról a ráragadt tésztát.)
3. Belenyomkodjuk kézzel a tésztát a tepsibe, elsimítjuk a tetejét és az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje már megbarnult.
4. Kihűtjük a tepsiben, aztán felvágjuk hosszúkás szeletekre. Kicsit törékeny, morzsálódós, de nagyon-nagyon finom. Fagylalttal, anélkül, mindenhogy.

forrás: Kitchen Library sorozat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails