2010. június 15., kedd

Túróvarázs


25 dkg túró
2 dl tej
2 dl tejszín
1 cs vaníliás cukor
10 dkg cukor
10 dkg vaj
3 tk zselatin
3 kivi
40 dkg magozott meggybefőtt
20 dkg babapiskóta

Díszítéshez:
tejszínhab
gyümölcs

Elkészítés:
A túrót alaposan kikeverjük 1 dl tejjel meg a vaníliás cukorral.A tejszínt felverjük.
A langyos vajat a cukorral ugyancsak kikeverjük, majd a túrót a cukros vajjal és a felvert tejszínnel óvatosan összedolgozzuk.A maradék tejben felfőzzük a zselatint,vigyázva,hogy ne forrjon fel.Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a túrókrémhez.Az édesség hozzávalóit egy szögletes formába rétegesen lerakjuk.Először egy réteg túrókrémet simítunk a formába,rá egy sor lecsepegtetett meggybefőttet teszünk.Ismét krém következik,amit meghámozott,vékonyra szeletelt kivivel rakunk ki.Az utolsó sor túrókrém legyen.
Babapiskótával beborítjuk a tetejét,azután hűtőszekrénybe dermesztjük egy órán keresztül.
Ezután kivesszük és óvatosan tálra borítjuk.
Tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails