2010. június 16., szerda

Hússal rakott penne


Hozzávalók:
25 dkg penne tészta
25 dkg darált hús
1 dl olaj
5 szelet bacon
1 fej hagyma
1 csokor újhagyma
1 paprika
1 ek őrölt pirospaprika
1 ek paradicsompüré

frissen őrölt bors
4 dl tejföl
3 tojás
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A hagymát és a paprikát kockára vágjuk,a bacont csíkokra,az újhagymát karikára.Pirítjuk az olaj felén a bacont, majd a hagymát.Hozzáadjuk a darált húst,a paprikát,pirítjuk.Kevés vízzel felöntjük,sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a paradicsompürét,a pirospaprikát,lefedve pároljuk.
15 perc után lezárjuk a lángot, hozzáadjuk az újhagymát,összekeverjük.Amíg a hús párolódik, kifőzzük a tésztát sós vízben.A kifőtt tésztát leszűrjük,összekeverjük a hússal.Az olaj másik felét jénaiba öntjük, rámerjük a tésztával kevert húst.A tojásokat egy tálban felütjük,felverjük, hozzákeverjük a tejfölt,enyhén megsózzuk.
Ráöntjük a tésztás húsra,reszelt sajttal szórjuk.
Forró sütőbe tesszük.10 perc után takarékra vesszük a lángot,újabb 10 perc után megint teljes lángra.Még 10 perc és kész!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails