2010. június 15., kedd
Kinder pingui
Tésztához (2 laphoz):
6 tojás
6 ek cukor
6 ek melegvíz
6 ek liszt
2 ek keserű kakaópor
1 cs sütőpor
Tejszínes krémhez:
5 dl tejszín (Hulala)
1 cs étkezési zselatin
1 ek folyékony méz
1/2 kk vaníliaaroma
Csokoládés krémhez:
15 dkg csokoládé
10 dkg margarin
1 ek víz
2 ek olaj
Bevonathoz:
20 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
3 ek olaj
1 ek víz
1 ek porcukor
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral,apránként adjuk hozzá a vizet és keverjük bele a sütőporos szitált lisztet.A végén a kakaóport szitáljuk bele és lassan elegyítjük a masszával,majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.A tepsit olajozzuk ki,béleljük ki sütőpapírral.Felezzük el,majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki.A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe,5-10 percig hagyjuk állni,míg megduzzad, majd lassú tűzön,kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá és keverjük össze a zselatinnal.Lassan csorgassuk bele a mézet.
Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe,a krém felét egyenletesen simítsuk rá és tegyük hűtőbe.
Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt,adjuk hozzá a margarint és az olajat és jó alaposan keverjük el,míg egyneművé válik.Ha kissé lehűlt,terítsük a tejszínes rétegre.Ismét tegyük hűtőbe dermedni.
Amikor a csokis réteg megdermed,tegyük rá tejszín másik felét és azt is kenjük rá.Erre kerül a másik lap,amit szintén csokoládéval vonunk be.A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése