2010. június 22., kedd

Cseresznyés clafoutis


Hozzávalók:

Fél kiló cseresznye (más gyümivel is lehet... pl. meggyel)
4 tojás
14 dkg liszt
Fél liter tej
Ízlés szerint porcukor
Vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:
Fél kiló megmosott, megszárított cseresznyét egyenletesen elterítünk egy vastagon kivajazott (az oldalát is) sütőedény alján. Nagyon alaposan felverünk négy tojást, majd felváltva belekeverünk 14 deka lisztet és fél liter zsíros tejet.

Még jobb, ha fele tej, fele tejszínt használunk, sőt, akinek a pénztárcája nem bánja, készítheti csak tejszínből is. Picit sózzuk és hozzáadunk ízlés szerint két-három-négy evőkanál porcukrot. Az egészet teljesen simára keverjük, sűrű palacsintatésztaszerű massza lesz. Ráöntjük a cseresznyére és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails