2010. június 16., szerda

Narancs szelet


A rózsaszín tésztához:
4 egész tojás
2 cs puncs-,vagy eper ízű pudingpor
1 kk sütőpor

A sárga piskótához:
4 egész tojás
4 ek kristálycukor
4 ek liszt
1 kk sütőpor

Krémhez:
1 cs vanília ízű pudingpor
3 dl tej
20 dkg margarin
cukor (ízlés szerint)

Elkészítés:

A rózsaszín tészta készítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan beleadagolva a cukrot,a tojások sárgáját,majd végül a pudingporral elkevert sütőport.Közepesen meleg (kb 180 fokos) sütőben, vajazott-lisztezett őzgerinc formában kisütjük.

A sárga piskóta készítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan adagoljuk bele a cukrot,a tojást,a lisztet és a sütőport.Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben,közepes lángon kisütjük.

A krém készítése:
A pudingporból 3 dl tejjel sűrű pépet főzünk.
Ha kihűlt,a margarint ízlés szerinti mennyiségű cukorral habosra keverjük és a pudingos péphez vegyítjük.

Összeállítás:
A rózsaszín piskótát hosszanti irányban 4 részre vágjuk,megtöltjük a krémmel, majd összeillesztjük. Tetejét is bekenjük a krémmel.
Erre borítjuk a sárga piskótát,amit méretre vágunk, hogy szépen illeszkedjen az őzgerinc formához. Így lesz narancs-szelet alakú a sütink.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails