2010. június 17., csütörtök

Illatos meggyes pite


Hozzávalók: 40-45 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 2 tojás sárgája, 2 ek. cukor, pici só, 25 dkg margarin, 1 pohár tejföl. Összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

Töltelék: 1 kg meggy, 1,5 csomag vaníliás pudingpor, 8 ek. cukor, 1 kk mézesfűszer keverék, 1/2 kk őrölt fahéj.

Elkészítés: Először elkészítjük a tölteléket. A meggyet egy kevés vízzel és a cukorral főni tesszük, kb. 5-10 percig főzzük, majd összeturmixoljuk, hogy azért darabos maradjon. Ezután a pudingporral jó sűrűre főzzük, beletesszük a mézesfűszer keveréket és a fahéjat.

Ezután a tésztát két részre osztjuk és lisztes deszkán egyenként kinyújtjuk. Az egyik tésztalapot egy kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Erre kenjük a tölteléket, amit szintén megszórunk zsemlemorzsával majd befedjük a másik tésztával és villával megszurkáljuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. Amikor teljesen kihűlt akkor lehet szépen szeletelni. A tetejét megszórjuk porcukorral.

Répa - fél adagból készítettem, a fél kiló kiolvasztott meggyhez 1 csomag puncs pudingport tettem, és a fűszerek mellé még 1 fiola rum aroma is került.
Az eredeti recept szilvával írja, de szerintem minden gyümölccsel nagyon finom lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails