2010. június 17., csütörtök

Rizseshús


50 dkg sertéscomb
25 dkg rizs
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 kis gumó zeller
15 dkg zöldborsó (mirelit is lehet)
10 dkg zsír
1 tk só
1 tk vegeta
2 mk őrölt bors
1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
A húst felkockázzuk.A zöldségeket megtisztítjuk, 1 cm vastagságú, 3 cm hosszú hasábokra daraboljuk.
A húst a zsíron saját levében kb. 20 percig dinszteljük.Ezt követően hozzáadjuk a zöldségeket a borsó kivételével és további 15 percig dinszteljük, zsírjára sütjük.1 liter vízzel felöntjük, a sóval, vegetával, őrölt borssal ízesítjük és 30 perc alatt félpuhára főzzük.
Hozzáadjuk a rizst, a zöldborsót, a felaprított petrezselyemzöldet és további 20 perc alatt puhára főzzük.Szükség esetén adunk hozzá pici vizet, nehogy odaégjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails