2010. június 15., kedd

Mézes-krémes


Mézes lapokhoz:
45 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 ek olvasztott zsír
4 ek olvasztott méz
1 egész tojás (villával felverve)
4 ek tej

Töltelékhez:
1/2 l tej
10 dkg búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 tojássárga
20 dkg sárgabarack lekvár

Csokoládémázhoz:
20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj

Elkészítés:

A tészta készítése:
A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk.Ha még kíván tejet,apránként lehet bele picit tenni.A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk.Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk,majd egyesével megsütjük margarinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/lappal számoljunk.

Töltelék készítése:
A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt,ha megfőtt,keverve kihűtjük.Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral,vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.

Összeállítás:
A tölteléket kettéosztjuk,az első lapra rákenjük a fele tölteléket,a második lapot rátesszük és megkenjük a lekvárral.Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét,a negyedik lappal borítjuk,amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk,majd belekeverjük a vajat.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails