2010. június 23., szerda
Karácsonyi vajaskeksz
75 dkg liszt
25 dkg porcukor
4 tojás sárgája
25 dkg puha vaj
25 dkg vajzsír (Butterschmalz)
2 e.k. Arack (ez egy aroma)
2 e.k. fehérbor
A hozzávalókat összegyúrni, hogy teljesen homogén masszát kapjunk, majd legkevesebb fél órára hütöbe tenni. Sokkal több idö ne legyen, mert nagyon kemény lesz!
2 sütöpapír közé teszem a tésztát és kb. fél újjnyi vastagra nyújtani. Különbözö formákkal kiszúrni, sütöpapírral bélelt lemezre tenni és elömelegített sütöben, 200°-on világos arany színüre sütni.
Picit hülni hagyni, de még melegen fahéjas kristálycukorba forgatni.
Fémdobozban hetekig eláll.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése