2010. június 17., csütörtök

Kínai rizzsel


Hozzávalók:
20 dkg teljesen megfőzött rizs,
3 evőkanál olíva olaj,
3 db zöldhagyma,
2 db csípős zöldpaprika,
10 dkg füstölt sonka,
1 evőkanál szójamártás,
2 szál sárgarépa,
1 közepes paradicsom,
reszelt gyömbér,
őrölt bors,
1 kávéskanál őrölt chilipaprika,
1 kávéskanál balzsamecet.

Előkészítés: A zöldhagymát, sárgarépát, füstölt sonkát gyermekujjnyi hosszúságú darabokra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk. A hozzávalókat külön edényekbe összekészítjük, mert sütés közben gyorsan kell a hozzávalókat egymás után a WOK-ba helyezni.

Elkészítés: Egy serpenyőt a tűzön átmelegítünk, amikor forró, beleöntjük az olajat. Mielőtt füstölne, megforgatjuk benne a zöldhagymát, sonkát és a sárgarépát, a csípős zöldpaprikát, a paradicsomot és a fűszereket. Kb. 5 percig pároljuk.

Az előzőleg elkészített rizzsel tálaljuk, zöld fűszerekkel díszíthetjük. Én apróra vágott zöldhagyma szárat és borsfüvet szórtam rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails