2010. június 17., csütörtök

Virslis kiflik


1/2 kg rétesliszt
1/2 kg finomliszt
2 dl tejföl
2 dl étolaj
4 mk só
5 dkg élesztő
2-3 dl tej
1 tk cukor

Töltéshez:
margarin
4 db virsli , 1,5 cm-es szeletekre vágva

Tetejére:
tojás
szezámmag

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros tejben, a liszthez adjuk a hozzávalókat, a felfuttatott élesztőt is. Tejjel összeállítjuk a tésztát (kb pogácsatészta állagú legyen!).1 órát pihentetjük.
4 cipót csinálunk, kerekre nyújtjuk és félbe majd azt is félbe vágjuk, minimum 8 cikkre.A cikkek vastag felét megkenjük egy kis margarinnal, rátesszük a virslit és feltekerjük.A tetejét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.A tepsit kikenjük zsiradékkal, rásorakoztatjuk a kifliket és 170 fokon sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails