2010. június 17., csütörtök

Verdens beste


Hozzávalók:
12,5 dkg Ráma margarin
12,5 + 20 dkg cukor
12,5 dkg liszt
4 tojás
4 ek. tej
2 kk. sütőpor
vaníliakrém

A margarint habosra keverjük a 12,5 dkg cukorral, majd a 4 tojás sárgájával. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét keményre verjük a 20 dkg cukorral.

A sárga masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük, majd rá a cukros tojáshabot. 170 °C-os sütőben megsütjük.

Ha kihűlt, függőlegesen két részre vágjuk és vaníliakrémmel megtöltjük.

Vigyázni kell, mert ha magas a hőmérséklet, a tojáshab megég, míg a sárga réteg nyers marad. Nagyon finom Aranka krémporból készült vaníliakrémmel is, de a főzött vaníliakrémmel, amit egy kis rummal ízesítünk a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails