2010. június 10., csütörtök

Búvártúrós


Hozzávalók:

A tésztához:
1 nagyobb tojás
20 dkg cukor
2 teáskanál vaníliás cukor
1,5 dl étolaj
35 dkg liszt
2 kicsit púposabb evőkanál kakaópor
csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna
50 dkg kefír vagy joghurt
(esetleg 1-2 evőkanál tej)

A túrótöltelékhez:
50 dkg túró
5 dkg cukor
reszelt citromhéj
2 tojás
1 teáskanál vaníliás cukor
10 dkg olvasztott vaj vagy margarin

10 dkg mazsola (vagy némi keményebb gyümölcs)

A tepsi kikenéséhez zsiradék és liszt

Először a tölteléket készítettem el. Egy nagyobb tálban villával összekevertem az alkotórészeket. Mint írtam, most a mazsola kimaradt, ha az kerül bele, azt ekkor kell beletenni.

A tésztához egy kisebb tálban elkevertem a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik nagyobb keverőtálban kézi habverővel a tojást a cukrokkal kicsit jobban összekevertem (de elő lehet venni nyugodtan a gépet is...), adagokban hozzáöntöttem az olajat is. Ezután felváltva hozzátettem a lisztes elegyet és a joghurtot. Jó sűrű, de kissé folyékony tésztát kell kapjunk; miután ez függ a tojás nagyságától is, lehet hozzátenni egy kevés tejet, ha szükséges.

Kikent-kilisztezett tepsibe borítottam a tésztát, egyenletesre elsimítottam. Egy evőkanállal halmokat raktam a túrós töltelékből a tészta tetejére, ami belesüllyed a tésztába, ettől lesz búvár:) Az epreket darabokra vágtam (jó nagyok voltak), és a fehér részek közepébe dugdostam egyet-egyet.

180 fokos légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt sül meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails