
Hozzávalók: 26 cm -es tortaformához
alaphoz:
1 csomag Győri édes Zabfalatok (vagy 20 dkg omlós / zabpelyhes keksz)
10 dkg olvasztott vaj
krémhez:
25 dkg házi krémsajt (egy 450 gr-os 20%-os tejföl kicsurgatva pont ennyi lesz)
3 dl tejszín
25 dkg tejföl
5 dkg joghurt
20 dkg porcukor (ez egyéni ízlés szerint megy, kóstolgatás!!)
3 citrom leve és reszelt héja
20 gr. zselatin ( 2 kis zacskó Dr.Oetker zselatin)
4-5 ek.víz
Házi krémsajt:
Egy nagyobb szűrőt kibélelek egy vékony anyaggal (gézlap duplán, vagy vékony vászon) ráteszem egy magas fazékra, ebbe öntöm a 450 gr-os tejfölt kicsurogni. Ez a konyhaasztalon kb.2-3 óra alatt megtörténik. Vagy a hűtőbe teszem és ott akár egy-két napig is csöpöghet.
(én több tejfölt szoktam kicsurgatni, elteszem hűtőbe egy dobozban és használom, amihez éppen kell )
A zabkekszet összetöröm és elkeverem az olvasztott vajjal, belenyomkodom a tortaformába, mehet a hűtőbe.
A krémsajtot, tejfölt, joghurtot, cukrot, citromlét, héjat összekeverem a robotgép habverőjével legalább 5 percig. A tejszínt habbá verem és óvatosan beleforgatom.
A zselatint egy kis lábosban elkeverem 4-5 ek. vízzel, kevergetve óvatosan felmelegítem. (ne forrjon!) Hozzákeverek 3 evőkanálnyit a krémből, majd az egészhez keverem a habverővel.
Ráöntöm a kekszes alapra és visszateszem a hűtőbe. 4-5 óra alatt megszilárdul. Tálalásnál mehet rá tejszínhab, citromszeletke, citromfű.
Ha valaki magasabb tortát szeretne:
25 dkg krémsajt, 25 dkg tejföl, 10 dkg joghurt, 4 dl tejszín, 20 dkg porcukor, 3-4 citrom leve és héja, 25 gr zselatin. Az elkészítés ugyanaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése