
Hozzávalók a piskótához:
25 dkg édes gesztenyemassza
6 tojás
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál rum
1 kicsit púpos evőkanál zsemlemorzsa
csipet só
A gesztenyekrémhez:
50 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
1/2 dl rum
3 dl habtejszín
csipet só
A tésztához a gesztenyemasszát összekevertem a tojássárgákkal, a rummal, a cukorral és a zsemlemorzsával. A tojásfehérjéket a sóval nagyon kemény habbá vertem, kb. a negyedét belekavartam a gesztenyés masszába, majd az így kapott lazább masszát óvatosan a maradék tojásfehérjébe forgattam.
A sütőt 180 fokos alsó-felső sütésre állítottam. Az állítható keretemben sütöttem 20x35 cm-es méretben, kb. 25-30 perc alatt, majd kihűtöttem.
A krémet egész egyszerűen készítettem; a gesztenyét összekavartam a rummal, a porcukorral és a sóval, majd kis adagokban hozzáöntöttem és alaposan kikevertem-felhabosítottam a folyós habtejszínnel.
Összeállítottam a tortát; a piskótát hosszában kétfelé, majd magát a 2 lapot is megfeleztem, így 4 elég vékony lapot kaptam. Kiválasztottam a két legmasszívabbat az aljának és a tetejének, majd a lapokat megkentem a krémmel, hagytam az oldalára és s tetejére is.
Úgy 2-3 órára rá ettünk belőle némi tejszínhabbal tetézve, mondhatom, mindenkinek nagyon ízlett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése