2010. július 4., vasárnap
Szecsuáni csirke
Hozzávalók:
egy nagy csirkemell,
3 kanál keményítő,
3 cikk zúzot fokhagyma,
5 kanál szójaszósz,
1,5 kanál fehérborecet,
6 karikára vágott hagyma,
1/4 pohár víz,
1 kanál cukor,
1/8 kanál cayenne bors
Elkészítése: Megpucoljuk a csirkemellett, kicsontozzuk és a bőrétől is megfosztjuk, majd kockákra vágjuk. A csirkemell kockákat megforgatjuk a keményítőben, majd megpirítjuk egy olyan serpenyőben amelyben azelőtt beleraktuk a fokhagymát. Amikor a hús kicsit megpirult hozzáadjuk a szójaszószt, a fehérborecetet, a cukrot és a vizet. Lefedjük, majd három perc múlva hozzádajuk a hagymát és a cayenne borst. Így pároljuk még két percig. Rizzsel tálaljuk.
Könnyű és finom étel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése