2010. július 4., vasárnap

Szecsuáni csirke


Hozzávalók:
egy nagy csirkemell,
3 kanál keményítő,
3 cikk zúzot fokhagyma,
5 kanál szójaszósz,
1,5 kanál fehérborecet,
6 karikára vágott hagyma,
1/4 pohár víz,
1 kanál cukor,
1/8 kanál cayenne bors

Elkészítése: Megpucoljuk a csirkemellett, kicsontozzuk és a bőrétől is megfosztjuk, majd kockákra vágjuk. A csirkemell kockákat megforgatjuk a keményítőben, majd megpirítjuk egy olyan serpenyőben amelyben azelőtt beleraktuk a fokhagymát. Amikor a hús kicsit megpirult hozzáadjuk a szójaszószt, a fehérborecetet, a cukrot és a vizet. Lefedjük, majd három perc múlva hozzádajuk a hagymát és a cayenne borst. Így pároljuk még két percig. Rizzsel tálaljuk.

Könnyű és finom étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails