2010. június 10., csütörtök

Kalács


Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
8 dkg cukor
5 dkg vaj
350 ml tej
2,5 dkg élesztő
csipet só és aszkorbin
reszelt citromhéj
1 tk.vaníliakivonat

tetejére 1 tojássárga


A hozzávalókból a kenyérsütő tésztát dagaszt, ha nagyon lágynak tűnik,akkor 1-2 ek.liszt még mehet bele. Tálban kelesztem duplára, kiveszem, elosztom 4 részre, hosszú kígyókat sodrok belőlük. Megfonom 4-es fonással, koszorúba igazítom, mehet a sütőpapíros tepsire kelni még 20-30 percet.

A sütőt előmelegítem 180 fokra, a kalácsot megkenem a tojássárgával, díszítem a szezámmaggal.

Kb. 35-40 perc alatt megsül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails