2010. június 11., péntek

Kekszes szelet


Hozzávalók:

tészta: tepsi mérete: 26 X 33 cm
5 tojás
15 dkg cukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
3 ek.olaj

Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra keverem a robotgéppel, beleöntöm az olajat, fakanállal belekeverem a lisztet, és a kikent,lisztezett tepsiben elsimítom.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm, félreteszem hűlni.

krém:
9 dl narancslé
3 vaníliás puding (vagy 120 gr étk.keményítő + 2.tk.vaníliakivonat)
5-6 ek.cukor
reszelt narancshéj

Ezeket sűrűre főzöm, és még melegen, de nem forrón, a piskótára öntöm. Hagyom kihűlni teljesen.

tetejére:
4 dl tejszín
kevés cukor
2 cs. habfixáló
2 csomag Leibniz vajaskeksz

A tejszínt habbá verem a cukorral, fixálóval, és rákenem a kihűlt krémre. Kirakom a vajaskekszekkel, pár mm-t hagyva köztük,mert megdagadnak. Letakarom és hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap a kekszek mentén szeletelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails