2010. június 15., kedd

Hatlapos


Tésztához:

50 dkg liszt
8 dkg zsír
10 dkg porcukor
2 dkg szalalkáli
2 dl tej

Krémhez:

35 dkg cukor
1 l tej
5 dkg kakaópor
6 ek liszt
10 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:
A lisztet a zsírral,a cukorral elmorzsoljuk.A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk.Összegyúrjuk,kidolgozzuk rétestészta keménységűre.A tésztát 6 felé vágjuk.Cipókba gyúrjuk,vékonyra nyújtjuk,majd lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük 8-10 perc alatt 200 fokon (gázsütő).(Vigyázat,hamar megsülnek!)
Elkészítjük a krémet:a tej 3/4 részét a cukorral és a vaníliával felforraljuk.A lisztet a kakaóval és a megmaradt tejjel simára keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük.Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.A krémet a tűzről levesszük,a fele vajat elkeverjük benne és melegen a hat lapon egyenként eloszlatjuk,majd a lapokat egymásra rakjuk.A tetejét a megmaradt felolvasztott vajjal megkenjük és porcukorral meghintjük.Hideg helyen egy napig pihentetjük és csak másnap szeleteljük fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails