2010. június 11., péntek

Bounty csoki


Hozzávalók kb. 30-35 bon-bonhoz:
2 dl tej,
8 dkg vaj,
6-8 dkg cukor ízlés szerint (de édesítővel is elkészíthető),
2 ek gríz,
12 dkg kókuszreszelék,
a bevonáshoz kb. 30 dkg tejcsokoládé (én milka csokit használtam ehhez),
fogpiszkáló


A tejet felfőzzük a cukorral, és a vajjal.
Ha szirupos lett, akkor keverjük bele a kókuszreszeléket, és a grízt is.
Keverjük el alaposan, majd fedjük le, és hagyjuk, hogy a gríz megpuffadjon.
Ehhez pár perc elegendő.
Egy tuppert béleljünk ki fóliával, és kenjük bele egyenletesen (lb2 cm vastagon) a masszát.
Teljesen hűtsük le.
Bevonás előtt vágjuk a kívánt méretre, és formára.
Helyezzük a kókuszrudakat tálcára, és tegyük be 10 percre a fagyasztóba.
A tejcsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. De vigyázzunk, ne legyen túl forró a gőz.
A fogpiszkáló segítségével mártsuk meg alaposan a bon-bonokat a csokoládéban.
Tegyük őket sütőpapírra, szórjuk meg a tetejüket kókuszreszelékkel.
Hűtőben dermesszük meg a bountykat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails