2010. június 11., péntek
Túrópötty
Hozzávalók 40-50 darabhoz:
50 dkg túró (vagy rikotta),
5 ek darált keksz,
4-5 ek méz,
20 dkg étcsokoládé
A pöttyökhöz keverjük ki a túrót a mézzel, és a kekszdarával.
Formázzunk belőlük bon-bonokat, majd tegyük őket 20 percre a fagyasztóba.
A csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett.
A lehűtött golyókba szúrjunk fogpiszkálót, és ennek a segítségével forgassuk meg őket a csokoládéban.
Tegyük a gömböket rácsra, és tálalásig tartsuk őket hűtőben.
TIPP: A pöttyöket tejcsokoládéba is forgathatjuk, és a tetejüket ehető szórócukrokkal is megszórhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése