2010. június 10., csütörtök

Burgundi marharagu


Hozzávalók:

1 kg marhalábszár
3-4 fej nagy vöröshagyma
1 kis doboz paradicsompüré
15 dkg kolozsvári szalonna
fél üveg száraz vörösbor
2-4 szál répa
1 ág rozmaring
só, bors

A szalonnát, a hagymát, a húst felkockázzuk. A répát karikákra vágjuk.

Kisütjük a szalonnát, s a zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a húst - fehéredésig kevergetjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük a vörösborral és némi vízzel, majd ha turbó tempóban készítjük, kuktába zárjuk.

Sípolástól számolva 40-60 percig főzzük. Kiengedjük a fáradt gőzt - nagyon óvatosan -, ha a húst már majdnem jónak találjuk, hozzáadjuk a répát, a rozmaringágat, és készre főzzük.

A burgonyát szándékosan hagytam ki belőle, s nem főztem bele: személy szerint a marhát galuskával szeretem. Illetve amúgy natúran, puha fehér kenyérrel tunkolni a jó kis sűrű szaftját...

Nos, tényleg soha rosszabbat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails