
Hozzávalók:
Piskótához:
6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
1 mk. sütőpor
1 ek. őrölt kávé
Linzertésztához:
20 dkg liszt
10 dkg zsír (margarin/vaj)
6 dkg cukor
1 tojás
0,5 cs. sütőpor
1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
kb. 1 dl tejföl
Krémhez:
5 dl tej
4 ek. liszt
20 dkg vaj
20-25 dkg porcukor
Tetejére:
őrölt kávé
Hagyományos piskótát sütünk: a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, az őrölt, átszitált kávéval, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tojásfehérje keményre vert habját.
Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 20x40-es tepsit, s 180 fokos sütőben készre sütjük.
Rácsra téve kihűtjük, majd lapjában kettévágjuk.
A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyit felvesz - s a piskótasütő tepsiben egy lapot sütünk belőle.
A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, folytonosan kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, melyet a lisztes krémhez keverünk.
Összeállítjuk a süteményt.
A piskóta egyik felét megkenjük a krém felével, rátesszük a linzerlapot, melyet megkenünk a krém másik felével, s az egészet befedjük a második piskótalappal.
A krémből hagyjunk meg 1-2 evőkanálnyit, kenjük meg vele a kész sütemény tetejét, és hintsük meg őrölt kávéval.
Hűtőbe téve hagyjuk pihenni/puhulni néhány órát, utána kockákra vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése