2010. június 9., szerda

Csípős húsgombóc csípős pariszószban


Hozzávalók 4 személyre:

A húsgombócokhoz:

50 dkg darált sertéshús
1 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa (ezt legközelebb kicserélem 5 dkg rizsre)
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál majoranna
só, bors, csípős őrölt paprika

A szószhoz:

1 liter házi sűrű paradicsomlé
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
2 evőkanál darált paprika (édes)
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
só, bors, csípős őrölt paprika

+személyenként 1 nagy szeletelt krumpli


A gombócokhoz valókat egy tálba tettem, villával jól összekevertem, kicsit állni hagytam.

A szószhoz egy nagyobb, lefedhető serpenyőben felforrósított olajon a vöröshagymát megpirítottam, beletettem a fokhagymát, majd néhány keverés után ráöntöttem a paradicsomlevet és némi vizet is, mert a paradicsomlevem nagyon sűrű. Ment utána a babérlevél, a házi darált paprika, a cukor, kicsi só, frissen őrölt bors és a csípős paprika. Felforraltam, kislángon főztem, amíg a húsgombócokat meggömbölygettem. Amikor az utóbbi tevékenységgel végeztem, a gombócokat a szószba tettem és készre főztem.
Közben sós vízben megfőztem a krumplit is.

A tányérba került mindenből, de krumpli helyett csak friss kenyérrel is finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails