
Hozzávalók egy 30x12x6 cm-es kenyérformához:
12 dkg finomliszt
24 dkg darált dió
30 dkg reszelt sárgarépa
10 dkg zsír vagy 15 dkg vaj/margarin
4 nagyobb tojás
10+5 dkg cukor
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
1 narancs reszelt héja és leve
2 teáskanál sütőpor
csipet só
zsiradék+liszt a forma kikenéséhez
Egy nagyobb tálba kimértem a lisztet, beletettem a sütőport, pici sót, a fahéjat, a narancs reszelt héját és a darált diót. Kizsíroztam és kiliszteztem a sütőforma alját és legalul az oldalait is. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjékből csipet sóval kemény habot vertem.
A zsiradékot 10 dkg cukorral habosra kevertem, egyenként hozzáadtam a tojások sárgáját. Beletettem a reszelt répát, fél narancs kifacsart levét, a lisztes elegyet, végül óvatosan hozzákevertem a tojáshabot is. Beleöntöttem a formába, elegyengettem.
180 fokos légkeveréses sütőben 50 percet sütöttem, tűpróbával ellenőriztem, hogy megsült-e. 10 percig pihentettem, majd rácsra borítottam a formából. Még forrón megkentem a maradék 5 dkg cukor és kevés narancslé folyós mázával, aminek nagy részét így be is itta, csak egy vékony fehér réteg maradt rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése