2010. június 14., hétfő

Csokis álom


Tésztához:
100 g olvasztott és kihűtött vaj + egy kicsi a forma kikenéséhez
160 g cukor
1 tk vaníliás cukor
1 tojás enyhén felverve
3 púpos ek kakaópor
1/2 csésze tej
1/2 csésze liszt
1/4 tk sütőpor

Tetejére:
3 ek eperdzsem
50 g 65°% kakaótartalmú étcsoki durvára törve
kevés mandulaforgács

1 csésze=2,5 dl
tepsi mérete: 20x20 cm

Elkészítés:
Vajazzuk ki a sütőformát és melegítsük elő a sütőt.A tésztához egy robotgép segítségével keverjük egynemű masszává a megadott sorrendben a hozzávalókat.Öntsük az egészet az előkészített formába,majd süssük tűpróbáig 180 °C(kb. 25-30 perc).A sütőből kivéve kenjük meg a tészta tetejét a dzsemmel,szórjuk meg a durvára vágott csokival és a mandulaforgáccsal,majd 3 percre toljuk vissza a sütőbe,csak hogy a csoki kissé megolvadjon.A formában hagyjuk kihűlni,majd legalább 1 órára tegyük hűtőbe,hogy szépen megdermedjen.Persze szobahőmérsékleten is lehet fogyasztani,ha valaki lágyan jobban szereti a csokit. (Kb. 16 darab lesz belőle.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails