2010. június 14., hétfő

Hólabda


Tésztához:
8 tojás
400 g porcukor
250 g sima liszt
2 ek kakaó
8 ek forró víz
1 cs sütőpor

Krémhez:
1 cs vaníliás pudingpor
5 dl tej
150 g porcukor
250 g vaj

Oldalára:
kókuszliszt

Tetejére:
csokoládé

Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, lassan hozzáadjuk a kakaót,vizet és a lisztet, amelyben elkevertük a sütőport.Kemény habbá verjük a tojásfehérjét és hozzáadjuk a tojásos masszához.Kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük és megsütjük.Amikor megsült és kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Krém elkészítése:
A tejből és a pudingporból sűrű pépet főzünk (tehetünk bele vaníliát ill. vaníliás cukrot).
Amikor megfőtt a puding,még a forró pudingba belekeverjük a cukor felét.A vajat és a porcukrot simára keverjük,majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingmasszát.
Összeállítás:
A kiszaggatott tésztát kettévágjuk és megtöltjük kevés krémmel,összeborítjuk,majd a széleit körben megkenjük krémmel.Az így megkent sütit beleforgatjuk kókuszreszelékbe.A tetejére olvasztott csokoládét teszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails