Tésztához:
6 db tojás
28 dkg kristálycukor
3 csokoládés pudingpor /főzős/
1 vaníliás pudingpor /főzős/
késhegynyi szódabikarbóna
Krémhez:
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk.A tojásfehérjét gőz felett a cukorral fényes keményre felverjük. Levesszük a gőzről és belekeverjük a tojások sárgáját.Beleforgatjuk a pudingporokat és a szódabikarbónát.Kizsírozott,lisztezett tepsibe öntjük.Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha megsült,kiborítjuk a tepsiből és ha kihűlt,3 lapra vágjuk.Amíg hűl a tészta,elkészítjük a krémet.A pudingport megfőzzük a tejben és kihűtjük.Amíg hűl,közben megkevergetjük,hogy ne bőrösödjön meg a teteje.A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával.Ha kihűlt a puding, a vajas krémhez keverjük.A jól kikevert krémmel töltjük meg a lapokat.Kicsit állni hagyjuk és kockákra vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése