
Hozzávalók: 1 csésze 2,5 dl
tésztához:
9 ek. kakaópor (9 dkg)
1,5 csésze finomliszt ( 20 dkg)
csipet só
1 tk.szódabikarbóna
1/4 tk. sütőpor
10 dkg vaj
1,5 csésze cukor (kb. 30 dkg)
2 nagy tojás
1/2 csésze erős kávé
1/2 csésze tej
tetejére:
100 gr magas kakaótartalmú étcsokoládé
1 tubus cukrozott sűrített tej
250 ml nem cukrozott sűrített tej
125 ml tejszín
rum ízlés szerint
tálaláshoz:
1,5 dl tejszín
2 ek.kakaópor
2 ek.porcukor
A sütőt előmelegítem 175 fokra. Kivajazom a közepes méretű tepsimet ( 38 X 22 cm).
A lisztet elkeverem a sóval, szódabikarbónával, sütőporral, kakaóporral. A puha vajat habosra keverem a cukorral, egyenként adom hozzá a tojásokat, tovább keverem. Mehet bele a liszt fele, a tej és a kávé, majd a maradék liszt is. Alaposan elkeverem és a tepsibe öntöm.
Kb. 20-25 perc alatt megsül.
Ezalatt elkészítem az öntetet. Egy lábosban felmelegítem a háromféle tejet, leveszem és beleteszem az apróra tördelt csokoládét és a rumot. Kézi habverővel kevergetem, míg a csoki elolvad.
A sütőből kivett tésztát kicsit hagyom hűlni, megszurkálom sűrűn egy hurkapálcával és ráöntöm a csokis szószt. Ha kihűlt befedem fóliával és egy éjszakára megy a hűtőbe.
Tálalás előtt habbá kell verni a tejszínt a cukorral, kakaóval, ez kerül a sütikockák tetejére, plusz kakaóporral meg kell szórni.
Nos, ez nekem a tészta megkóstolása után soknak tűnt, ezért natúr tejszínhab ment rá és ezt szórtam a kakaóporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése