
Hozzávalók: (egy 30 X 19 -es tepsiben sült, de lehet nagyobban készíteni)
2,5 dl rétesliszt
2,5 dl finomliszt
3 dl cukor
3 dl tej
10 ek.sárgabaracklekvár
2 kk.szódabikarbóna
1 kk.fahéj,
1 kk. mézesfűszerkeverék
1 narancs és 1 citrom reszelt héja
töltelék:
kb. 10 nagy ek. sűrű szatmári szilvalekvár kevés forró vízzel kenhetőre keverve
máz a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
2 ek. méz
3-4 csepp olaj
A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben összekeverem és a felét a vajazott-lisztezett tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütöm, amíg a teteje tapintásra is szilárd lesz.
Kiveszem és rákenem a vízzel kevert szilvalekvárt, erre pedig ráöntöm a tészta másik felét és visszateszem a sütőbe kb. 20-30 percre, amíg teljesen megsül. A tepsiben hagyom kihűlni.
A mázhoz felolvasztom a mézet a vajjal, leveszem a tűzről, beledobom a kockákra tördelt csokit és egy kézi habverővel simára keverem, hozzáadom az olajat is. A tésztára öntöm, elsimítom.
Szobahőmérsékleten hagyom megszilárdulni, utána vágom fel.
Ha valaki nagyobb tepsiben készíti figyelni kell a sütési időre, valószínűleg kevesebb ideig sül!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése