2010. június 10., csütörtök

Lekváros-mézes


Hozzávalók: (egy 30 X 19 -es tepsiben sült, de lehet nagyobban készíteni)

2,5 dl rétesliszt
2,5 dl finomliszt
3 dl cukor
3 dl tej
10 ek.sárgabaracklekvár
2 kk.szódabikarbóna
1 kk.fahéj,
1 kk. mézesfűszerkeverék
1 narancs és 1 citrom reszelt héja

töltelék:
kb. 10 nagy ek. sűrű szatmári szilvalekvár kevés forró vízzel kenhetőre keverve

máz a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
2 ek. méz
3-4 csepp olaj


A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben összekeverem és a felét a vajazott-lisztezett tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütöm, amíg a teteje tapintásra is szilárd lesz.

Kiveszem és rákenem a vízzel kevert szilvalekvárt, erre pedig ráöntöm a tészta másik felét és visszateszem a sütőbe kb. 20-30 percre, amíg teljesen megsül. A tepsiben hagyom kihűlni.

A mázhoz felolvasztom a mézet a vajjal, leveszem a tűzről, beledobom a kockákra tördelt csokit és egy kézi habverővel simára keverem, hozzáadom az olajat is. A tésztára öntöm, elsimítom.

Szobahőmérsékleten hagyom megszilárdulni, utána vágom fel.

Ha valaki nagyobb tepsiben készíti figyelni kell a sütési időre, valószínűleg kevesebb ideig sül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails