2010. június 15., kedd

Csorba leves


fél kg borsó
fél kg zöldbab
fél kg répa
fél kg káposzta
1 fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 zöldpaprika
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyem
fél citrom (vagy aprított konzervparadicsom)

bors
fél dl olaj
2 szál petrezselyemgyökér
1 húsleveskocka
1/4 zellergumó (vagy zellerszár)

Elkészítés:
Megtisztítjuk és felaprítjuk a hozzávalókat.
A vöröshagymát megpároljuk az olajon a fokhagymával.Hozzáadjuk a répát, petrezselyemgyökeret,póréhagymát,zellergumót/ szárat,borsót,zöldbabot és káposztát,sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel,hogy éppen ellepje.
1 húsleveskockával ízesítjük.Ha félig megfőtt, hozzáadjuk a két zöldpaprikát,a csokor kaprot és petrezselyemlevelet.Ha kész a leves,hozzáadjuk a fél citrom levét és elzárjuk alatta a lángot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails