2010. június 15., kedd

Harlekin szelet


Piskótaalaphoz:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg mák
2 ek liszt
1 cs sütőpor

Krémhez:

5 tojássárgája
10 dkg cukor
10 dkg margarin
1 cs vaníliás puding
3 dl tej

Díszítéshez:

egész háztartási keksz
3 dl lefőzött kávé
1 cs csokis puding
3 dl tej
1 cs vaníliás puding

Elkészítés:
A sárgáját habosra verjük a hozzáadott cukorral, majd elkeverjük benne a pudingport.Felöntjük a tejjel és főzzük folyamatos kavargatás mellett, míg puding állagú lesz.Félretesszük hűlni.A tojásfehérjéből kemény habot verünk.Óvatosan belekeverjük a cukrot.Majd hozzáadjuk a már összekevert mák-liszt-sütőpor keveréket. Beletesszük egy közepes méretű, (kb. 20 cm x 30 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokon, 25 percig sütjük.A csokipudingot kávéval folyósra főzzük (ha szükséges,hígítsuk kevés vízzel),míg a vaníliás pudingot tejjel ugyanúgy folyós állagúra készítjük.A félretett,kihűlt krémbe belekockázzuk a vajat és simára keverjük.A kész tésztára kenjük a krémet,a kekszeket pedig belemártjuk egyiket a fekete,másikat pedig a fehér pudingba és sakktábla-szerűen elhelyezzük a krém tetején.
Tegyük be 1 órára a hűtőbe.Szeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails