2010. június 13., vasárnap

Dunahullám


A tésztához:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 tojás
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor
1 üveg magozott meggy

A krémhez:
3,5 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

A tetejére:
1 tortabevonó
2 ek olaj

Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a margarinnal.Hozzáadjuk a lisztet,a sütőport és simára dolgozzuk.Kettévesszük a masszát.Az egyik felét beletesszük a tepsibe,a másik felébe belekeverjük a kakaót,majd ráöntjük a tepsiben lévő masszára.Megszórjuk a meggyel és előmelegített sütőben megsütjük.Eközben a tejjel és a pudingporral sűrű pudingot készítünk és amikor kihűlt,elvegyítjük a margarinnal habosra kevert porcukorral.Ezt a krémet rákenjük a tésztára,majd elkészítjük a csokoládémázat.Ehhez a tortabevonót megolvasztjuk gőz fölött, belekeverjük az olajat és a krémre öntjük.
A süteményt hűtőszekrénybe tesszük,hogy a csokoládé rádermedjen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails