2010. június 11., péntek

Édes-savanyú csirke


Hozzávalók
1 kg csirkemell filé
3 db lehetőleg 3 színű kaliforniai paprika
1 kis dobozos darabolt ananász konzerv
1 dobozos sárga- vagy őszibarack konzerv
2 doboz közepes paradicsompüré
1 db póréhagyma
10 dkg Rama margarin
2 db közepes sárgarépa
1 tubus ketchup
2 dkg só
1 csipetnyi bors
ízlés szerint Piros Arany

Elkészítés:
Megtisztítom az alapanyagokat, és felaprítom.
A 10 dkg margarinon egy csipetnyi sóval, borssal megdinsztelem a kockára vágott csirkemellet, amely természetesen levet is ereszt.
Ha kész, külön tálra szedem és a margarinos lében megdinsztelem a hagymát. A sárgarépát ráteszem a hagymára, kb. 5 perc múlva beleöntöm az aprított kalifornia paprikákat, az ananász- és barack konzervet (levével együtt).
Ráteszem a paradicsompürét, kevés Piros Aranyat (ízlés szerint) és ketchupot. Forrástól számított 2-3 perc, majd ráteszem az előpárolt csirkemellet. Kb. 5 perc múlva fogyasztható állapotba kerül. Figyeljünk, nehogy lekozmáljon, gyakran keverjük és mérsékelt hőfokon dolgozzunk.
Főtt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails