2010. június 14., hétfő

Elefántkönnycsepp


Tésztához:
6 tojás
12 dkg cukor
2 dkg kakaó
6 evk liszt
1 cs csoki pudingpor (főzős)
1 késhegynyi szódabikarbóna

Krémhez:
2 dl tej
2 ek liszt
1 tojás
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 ek kakaó
2 banán (lehetőleg egyenes)


Elkészítés:
Piskóta elkészítése:
A 6 tojássárgáját 12 dkg cukorral kikeverjük fehéredésig.Belekeverjük a kakaót,pudingport és a lisztet,szódabikarbónát.A tojások fehérjét 1 ek vízzel jó keményre felverjük.Óvatosan a tésztamasszához keverjük,vigyázva,hogy ne törjön össze a hab.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.A sütőt előmelegítjük és megsütjük.Vigyázzunk,mert gyorsan sül,nehogy megégjen.Ha megsült, konyharuhára fordítjuk a tepsiből.Lehúzzuk a sütőpapírt és forrón felcsavarjuk,mint a piskótatekercset.Amíg hűl,elkészítjük a krémet.
Krém elkészítése:
2 dl tejben felfőzünk 2 ek lisztet,egy tojást belekeverünk és állandóan kevergetve besűrítjük.
Levesszük a tűzről,simára kevergetjük és kihűtjük.
20 dkg vajat kikeverünk habosra és belekeverünk 20 dkg porcukrot.A besűrített,kihűlt pépet a vajkrémhez keverjük.A krémet kétfelé osztjuk, felébe vaníliát,másik felébe kakaóport teszünk.
Összeállítás:
A tésztalapot óvatosan kitekerjük.Először megkenjük a fehér krémmel.Majd a fehér krémre rákenjük a barnát.Jobban az egyik oldalára.
A barna krémbe tesszük hosszában a banánokat.
Óvatosan feltekerjük és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára.Utána felszeleteljük és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails