2010. június 14., hétfő

Gombapaprikás


40 dkg csiperkegomba
10 dkg császárszalonna
5 dkg füstölt száraz kolbász /csípős/
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 púpozott ek csípős pirospaprika
1 db paradicsom
3-4 ek olaj

kevés víz

Galuskához:
20 dkg liszt
1 db tojás
víz

1 ek olaj

Elkészítés:
Gombapaprikás készítése:
Egy lábosban olajat hevítünk.Az apróra darabolt szalonnát és kolbászt hozzáadjuk.Közben hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát is és megpároljuk.Elkeverjük benne a pirospaprikát.
Hozzáöntünk kb. 1 dl vizet.A felszeletelt paradicsomot,a megtisztított,feldarabolt gombát és a fokhagymát hozzáadjuk,sózzuk,jól elkeverjük és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt készre pároljuk.
Galuska készítése:
A lisztet a tojással,a sóval az olajjal és annyi vízzel simára keverjük,hogy sűrű,de lágy masszát kapjunk.Egy közepes fazékban vizet forralunk.
Nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a vízbe a tésztát.Mikor feljött a víz tetejére,leszűrjük.
A galuskát a forró gombapörkölttel azonnal tálaljuk és fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails