2010. június 10., csütörtök

Epres piskóta


Hozzávalók:

tészta:
5 tojás
15 dkg cukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 ek.olaj

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, beleöntöm az olajat, majd fakanállal belekeverem a kakaós lisztet is. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütöm egy közepes méretű tepsiben.

krém:

1 vaníliás pudingpor ( vagy 40 gr étk.keményítő + 2 tk. vaníliakivonat)
3 dl tej
3 ek.cukor
10 dkg puha vaj

A pudingot sűrűre főzöm a tejjel és a cukorral, kihűtöm. Robotgéppel habosra keverem a vajat, kanalanként hozzáadva a kihűlt pudingot. A piskótára kenem,sűrűn kirakom eperrel, majd bevonom egy zacskó epres Alsa gyümölcszselével. ( ezt a zacskón lévő leírás szerint készítem el)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails