2010. június 10., csütörtök

Sós kréker


Hozzávalók: 4 tepsihez

50 dkg liszt
240 gr víz
60 gr olívaolaj
15 gr só
1 tk.cukor
2 dkg friss élesztő ( vagy 2 kiskanál szárított)

szóráshoz: só, szezámmag, provanszi fűszerkeverék, stb...

A hozzávalókból a kenyérsütőgép dagaszt tésztát, ezt hagyom kelni duplára. 4 részre osztom, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtom, átteszem a sütőpapírra. Megszórom az ízesítővel,ezt egy kicsit még belehengergetem a nyújtófával. Megszurkálom villával, majd a pizzavágóval tetszés szerinti kis lapokra vágom.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb.20 perc alatt megsütöm.

Ha picit hűlt, széttördelem a vágások mentén.

Nekem az első adagról szépen leperegtek sütés után a szezámmagok, ezért a másodikat megkentem egy kis fokhagymás olvasztott vajjal,így ment rá a fűszer.

A harmadikat olívaolajjal kentem, így fűszereztem. Azt állapítottam meg,hogy a vajas kenés a nyerő, legjobban azon maradtak meg a rászórt,belenyomkodott dolgok.

( Megint megsütöttem, annyi módosítással,hogy a tésztába tettem jó 4 ek. szezámmagot, 2 tk.oreganót és plusz 2 ek.vizet. Maradt a vajas kenés és úgy a fűszerek a tetejére. Így a szezámmag benne van,mert a tetején még vajjal együtt sem akart megmaradni.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails