2010. június 11., péntek

Fóliában sült paradicsomos-sajtos csirkemell


A fóliában sütés nagyon hasznos, mert irtó gyorsan megsül benne a hús, olyan mintha egy mini kukta lenne.

Szóval a csirkemelleket besóztam, beborsoztam. A fóliából nagyobb darabokat tépkedtem.( Akkorák legyenek, hogy miután belecsomagoltuk a húst, jól bele lehessen bugyolálni és a tetején összetekerni.)

A fóliadarabokra vajat tettem ( egy teáskanálnyit), ha nincs olaj is jó és rápakoltam a húsokat. Betekertem őket és a batyukat tepsire helyezve sütőben puhára sütöttem. Csirkemellnél ez kb. fél óra.

Ha már puha szétnyitom a fóliát, hogy piruljon is a hús és teszek rá karikára vágott paradicsomot és bőven megszórom sajttal, vagy akár szeletben is rá lehet tenni. Visszadugom a sütőbe még kb. 20 percre, azután késznek nyilvánítom.

Köretnek jöhet mellé rizs, krumpli, saláta. Én csak úgy magában falatoztam és így sem találtam benne semmi kivetnivalót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails