2010. június 11., péntek
Mustáros csirkemell krumplival
1. A krumplit megfőzzük. Én héjában főztem, utána pucoltam és kockáztam fel. Mennyiség egyénileg választható én 4-5 nagyobb darabot használtam fel.
2. A csirkemellett felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon átsütjük és készítünk belőle egy mustáros ragut. Hozzányomtam kb. 1 evőkanálnyi mustárt és egy kevés tejszínnel összefőztem. Mehet bele fokhagyma is.
3. Ha kész akkor egy sütőtálban következik a rétegezés. Kivajazzuk, majd jön egy réteg főtt krumpli (sózzuk meg), utána a mustáros csirkemell, újra krumpli és így tovább amíg el nem fogy.
4. A tetejére nagyon jól illik, ha megszórjuk füstölt szalonnadarabokkal.
5. Végül az egészet bőven felöntjük tejszínnel és betoljuk kb. 30 percre a sütőbe.
6. Ízlés szerint tovább turbózhatjuk, ha megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése