
Hozzávalók:
40 dkg darált háztartási keksz
10 dkg darált dió
20 dkg porcukor
10 dkg olvasztott vaj
12-15 evőkanál tej
2 púpos evőkanál kakaópor
4 evőkanál kókuszereszelék
rumaroma / rum (ízlés szerint)
mandula aroma / amaretto likőr (ízlés szerint)
(Ha gyerek nem eszik belőle,akkor mindenképpen igazi rum és likőr kerüljön bele)
Máz:
10 dkg vaj
1 teáskanál olaj
1 evőkanál porcukor
2 púpos evőkanál kakaópor
A kekszet, diót, porcukrot, olvasztott vajat annyi tejjel dolgozom össze, hogy gyúrható massza legyen belőle. Elfelezem.
Egyik felébe keverem a kakaóport, kókuszreszeléket, rumaromát és kevés tejet még, hogy a puha állag megmaradjon.
Másik felébe a színtelen mandulaaromát keverem. (ha Amaretto likőrrel ízesítem, akkor lehet, hogy kevés darált keksz vagy dió kell még bele szilárdítani)
A kakaós masszát kinyújtom egy sütőpapíron fél cm vastag téglalappá. Egy másik sütőpapíron kinyújtom a mandulás masszát is ugyanakkorára és ügyesen ráborítom a kakaósra. Lehúzom a sütőpapírt róla és kicsit átgörgetem a nyújtófával.
A mázhoz gőz felett összeolvasztom a hozzávalókat, simára keverem és a tészta tetejére öntöm.
Elkenem rajta és a hűtőbe teszem szilárdulni. Ha a máz kemény,akkor kis kockákra vágom a sütit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése