2010. június 10., csütörtök

Idaho potato cake


Hozzávalók: 20 X 32 cm-es tepsihez

a bögre 2,5 dl-es

1 bögre lágy vaj (ez kb. 24 dkg lett volna, 20-at tettünk, elég volt)
2 bögre cukor
2 tojás
1 bögre kihűtött, főtt, áttört krumpli
1 teáskanál vaníliakivonat
2 bögre liszt
1/4 bögre kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 bögre tej
1 bögre aprított dió

2 nagyobb hámozott, kockára vágott krumplit felteszek főni, ha puha leszűröm, áttöröm és hagyom kihűlni.

A vajat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, egyenként hozzáadom a tojásokat, mindegyiket alaposan elkeverve benne, beleteszem a krumplit és a vaníliakivonatot is.

A lisztet, kakaóport, sütőport összevegyítem és a tejjel felváltva adom a vajas masszához folytonos keverés közben. A diót a végén teszem bele.

Kikent, kilisztezett tepsibe simítom a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-45 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, csak utána vágom kockákra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails