2010. június 15., kedd

Fagyi-szelet


Tésztához:

5 tojás
6 ek víz
15 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 cs sütőpor

Krémhez:

4 dl tej
2 ek liszt
2 cs vaníliás puding
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 cs vaníliás cukor

Mázhoz:

5 tojásfehérje
15 dkg cukor
csokidara (ízlés szerint)

Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.Amikor már kemény,hozzáadjuk a cukrot majd a tojások sárgáját,vizet,lisztet és a diót és piskótatésztát sütünk. Kb. 25-30 perc (tűpróba!).
Míg sül a tészta,addig elkészítjük a krémet: a pudingot és a lisztet simára keverjük a tejjel (először kevés tejjel kikeverjük,utána öntjük fel a megfelelő mennyiséggel és így szép sima lesz a krém).Amíg hűl a puding,addig a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Mikor már teljesen kihűlt (hidegre!) a puding, akkor a két krémet összekeverjük.A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk.Gőz fölött keményre verjük a tojásfehérjéket a cukorral és a krémre tesszük,utána csoki darával megszórjuk.Vízbe mártott késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails