2010. június 11., péntek

Hentes tokány


Hozzávalók:
50 dkg sertéskaraj
15 dkg füstölt húsos szalonna
10 dkg csemege uborka
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
½ zöldpaprika
3 dl húsleves alaplé (ha kockából csináljuk, akkor mindenképp a füstölt ízű leveskockából)
kevés liszt

bors
fűszerpaprika

A csíkokra vágott szalonnát és a felaprított vöröshagymát megpirítom, felöntöm a húslével, beleteszem a csíkokra vágott húst, az összezúzott fokhagymát, sózom, borsozom. Amikor már kezd puhulni a hús, hozzáadom a felcikkezett paradicsomot és a zöldpaprikát. A végén liszttel besűrítem, hogy legyen szaftja; megszórom egy cseppnyi piros fűszerpaprikával, hogy legyen színe. Legvégül belekeverem a szintén csíkokra vágott uborkát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails